Amsterdamse Waterleidingduinen

Zaterdag 4 mei 2019 | Amsterdamse Waterleidingduinen | 16 km

 

Tussen Zandvoort en Noordwijk liggen de Amsterdamse Waterleidingduinen. In dit gebied van ruim 3400 hectare wordt het drinkwater, van onder ander een groot deel van Amsterdam, door het zand voorgezuiverd.  

 

We starten de wandeling door een stukje bos, waarna we langs het water naar het infiltratiegebied wandelen. Onderweg komen we onder andere langs een vogelkijkhut en zullen we zeker damherten tegen komen. De laatste decennia heeft de populatie damherten in het gebied zich flink weten uit te breiden tot meer dan 3000 herten. Naast de damherten hebben we, met een beetje geluk, ook kans op het zien van een vos.

 

Via een oude dienstwoning van een pompmachinist gaan we het infiltratiegebied in. We lopen langs verschillende geulen en kanalen en zullen hier en daar een loopbruggetje overgaan. Aan het einde van de wandeling lopen we een stukje langs de afrastering van het gebied waar we zicht hebben op de bollenvelden waar de omgeving bekend om staat.

 

Na een mooie en ongewijfeld gezellige wandeling kunnen we nog lekker napraten onder het genot van een drankje bij Boshut ’t Panneland. Voor de liefhebbers kan je hier ook een lekkere pannenkoek bestellen.

 

De wandeling van ongeveer 16 km zal afwisselend over verharde en onverharde paden gaan. Mogelijk zullen we zelfs een stukje struinen door het gebied. Helaas ontkomen we niet aan de parkeerkosten van €2 en een dagkaartje van €1,50 per persoon, maar dat is zeker de moeite waard.

 

Datum: Zaterdag 4 mei 2019

Afstand: ongeveer 16 km

Kosten: €1 + €2 parkeren + €1,50 dagkaartje

Starttijd: 10.30 uur

Startadres: Vogelenzangseduinweg 2, 2114 AS Vogelenzang

 

Opgeven kan bij Matthew Sprangers matthew_sprangers@hotmail.com

Er is plaats voor ca. 12 deelnemers.