Amerongen Zuylestein

Zaterdag 27 oktober 2018 | Amerongen | 12 km | 10.30 uur


Vanuit het charmante dorp Amerongen lopen we een afwisselende ronde van laag naar hoog, van loofbos naar naaldbos en van de akkers op de eng naar de uiterwaarden aan de Rijn. In Amerongen vind je midden in het dorp een indrukwekkend kasteel, een paar boerderijen en zelfs tabaksschuren.

Na een dorpsommetje wandelen we over de lange lanen van Landgoed Zuylestein, met tot slot een mooi poortgebouw bij de hoofdingang. Aan de overzijde van de provinciale weg ligt het Zuilensteinse Bos, waar Staatsbosbeheer nu de scepter zwaait. De tocht gaat langzaam verder over de Amerongse eng via paadjes tussen de akkers door.

Op het hoogste punt van de eng duikt de route het bos in. We klimmen een heel eind en zijn dan in het hart van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Aan de rand van een prachtig heideveld klimmen we naar het hoogste punt. Vanaf het bankje op deze plek kun je de omgeving op je in laten werken. We zakken even tot de Scherpenzeelseweg om vervolgens weer de klim in te zetten naar de Amerongse Berg, met +69 meter NAP de hoogste top van Utrecht. Een beukenallee leidt met een grote boog omlaag naar pannenkoekenhuis 't Berghuis.

Ook het laatste deel van de route heeft genoeg te bieden met tabaksschuren op de eng en met het fraaie zicht op de Amerongse Bovenpolder. Tot aan de finale bij Kasteel Amerongen blijven de paden onverhard.


Afstand: 12 km
Starttijd: 10.30 uur
Startadres: kasteelcafé Amerongen, Drostestraat 20, 3958 BK Amerongen
Route: https://www.wandelzoekpagina.nl/trage-tochten/maaktragetocht.php?wnummer=17065

Er zijn [ ] deelnemers aangemeld.

Kasteel Amerongen
Zuilensteinse Bos
Amerongse Bovenpolder

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

27.04 | 23:28

Hoi,

Zin in een huttentocht deze zomer? Vrij in week 29?
Laat het ons dan even weten!
Je past er nog bij in de trein (richting de Dolomieten).

HG CG EG HK

...
28.09 | 12:54

Leuk

...
24.06 | 23:03

Leuk jullie wandelclub, goed bezig. Mag ik geïnteresseerden hier wijzen op ons christelijk initiatief voor mannen Hikeronline? Check www.hikeronline.nl. Dank

...
09.05 | 19:00

Op 27 mei 2017 zijn er mooie wandel- en fietsroutes van 8 tot 100 km uitgezet in het natuurgebied de Posbank. Kom in actie voor Woord en Daad: www.posbankevent

...
Je vindt deze pagina leuk