Pieterpad tweedaagse

Vrijdagmiddag 8 op zaterdag 9 september 2017 | 17 en 21 km

We starten het nieuwe werkjaar goed: en wel met een tweedaagse hike. Voor ongeveer 42,- EUR kunnen we een airbnb-huis huren voor vier personen (vandaar het maximum aantal deelnemers) incl. ontbijt.


Vrijdagmiddag (+/- 13:00) van Gennep naar Vieringsbeek - 17km

We vertrekken vanuit Gennep, een oorspronkelijk versterkt stadje, gelegen op een strategische plek.  De Niers mondt er uit in de Maas. Gennep heeft een leuk mozaiekplein, aangelegd door de bewoners. Verder staan er een aantal markante, oude gebouwen zoals een raadhuis uit 1597. Ook staat er nog een Duits stoomlocomotief ter herinerring aan de Brabantweg (een internationale spoorlijn) tussen 1873 en de Tweede Wereldoorlog.

We lopen snel de natuur in, richting de geiten en Schotse Hooglanders van het Quin. Omdat het hooggelegen ligt, krijgen we een mooi uitzicht. Vervolgens moeten we de Maas oversteken met een veerpontje. We lopen door vogelrijk gebed, met veel heggen, graslanden en boeren percelen. Ook komen we naaldbos tegen op de Groeningsche Bergen.

 

Zaterdag van Vieringsbeek naar Swolgen - 21km

We wandelen weer verder door het Brabantse landschap. Langs Het Makken, restanten van een slot, een vijftiende-eeuwse mariakapel en een oorlogsmonument.

We gaan door bebost stuifzandgebied, met onder meer droge heide en zeldzame jeneverbesbosjes. Er lopen schapen om de vergrassing te bestrijden. Zeer afwisselend met loof- en naaldbossen, eiken- en beukenlanen, zandverstuivingen en een meanderende bosbeek!

 

Er zijn nu [2] van de maximaal [4] deelnemers aangemeld.

Pieterpad Gennep-Vierlingsbeek (17km)
Pieterpad Vierlingsbeek-Swolgen (21km)
De Willibrorduskapel (1543), midden in het bos, bij de grens tussen Brabant en Limburg.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

24.06 | 23:03

Leuk jullie wandelclub, goed bezig. Mag ik geïnteresseerden hier wijzen op ons christelijk initiatief voor mannen Hikeronline? Check www.hikeronline.nl. Dank

...
27.05 | 17:10

Mooie site!!! Zie ook even die van ons www.natuurlijknoorden.nl we ruilen graag een link!!!

...
09.05 | 19:02

Op 27 mei 2017 zijn er mooie wandel- en fietsroutes van 8 - 100 km uitgezet in het natuurgebied de Posbank. Kom in actie voor Woord en Daad www.posbankevent.nl.

...
09.05 | 19:00

Op 27 mei 2017 zijn er mooie wandel- en fietsroutes van 8 tot 100 km uitgezet in het natuurgebied de Posbank. Kom in actie voor Woord en Daad: www.posbankevent

...
Je vindt deze pagina leuk