Opijnen

Zaterdag 21 oktober 2017 | 12 km | 10.30 uur


Opijnen: Kastelen, Uiterwaard en Rivier

In maart 2016 hebben we deze prachtige wandeling voor het eerst gelopen. Het was een mooie, afwisselende route door bos, weiland en langs het water. Leuk om dezelfde route nu in de hersft te lopen in plaats van het voorjaar, en om de seizoens verschillen in de omgeving te zien.

Al vrij vlot wandelen we over een rustig asfaltwegje en een fietspad langs de Betuwse boomgaarden naar en over prachtige paden door het kasteelbos van Kasteel Neerijnen. Bij dat kasteel is een bezoekje aan de kasteeltuin zeer de moeite waard, daarin genieten we ook van het zicht op het kasteelkerkje. Door weer een kasteelbos en rakelings langs het oudere Kasteel Waardenburg kuieren we naar de Waabandijk, vanwaar we een prachtig uitzicht hebben op de Rijswaard en de Korenmolen van Waardenburg.

Over prachtige graspaden kuieren we kilometerslang dwars door de uiterwaard, zien onderweg regelmatig rivier de Waal en daarlangs zelfs een klein strandje. De terugtocht naar de parkeerplaats gaat over de autoluwe Waalbandijk. Kortom: een leuke kastelentocht met de afwisseling van het rivierenlandschap.

Aanmelden: stuur je mail met gegevens naar natuurhike@gmail.com.
Starttijd: 10.30 uur
Startlocatie: Kasteel Neerijnen, Van Pallandtweg 11 te Neerijnen
Kosten: 1 euro
Wandeling: https://www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/groene-wissel-opijnen/15330/ 


Er zijn [16] deelnemers aangemeld.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

28.09 | 12:54

Leuk

...
24.06 | 23:03

Leuk jullie wandelclub, goed bezig. Mag ik geïnteresseerden hier wijzen op ons christelijk initiatief voor mannen Hikeronline? Check www.hikeronline.nl. Dank

...
27.05 | 17:10

Mooie site!!! Zie ook even die van ons www.natuurlijknoorden.nl we ruilen graag een link!!!

...
09.05 | 19:02

Op 27 mei 2017 zijn er mooie wandel- en fietsroutes van 8 - 100 km uitgezet in het natuurgebied de Posbank. Kom in actie voor Woord en Daad www.posbankevent.nl.

...
Je vindt deze pagina leuk