Vragen en raadsels


Heb je een vraag? Meld het ons in het gastenboek of via de contactpagina.Het lijkt mij gezellig om mee te lopen, maar eerlijk gezegd houd ik niet zo van lange wandelingen. Zijn deze wandelingen dan wel geschikt voor mij?

Toen wij voor het eerst met een groepswandeling meeliepen, dachten we dat we 16 km zouden lopen en vroegen ons af of dat wel zou lukken. Achteraf bleek het 19 km te zijn en zelfs dat was goed te doen! Als je het gezellig is, merk je er niet zoveel van. Ook lopen we in ontspannen tempo met regelmatig een stop. 
Kies gewoon een wandeling en loop gezellig mee om het eens te proberen!

We willen benadrukken dat het wandeltempo ontspannend is! Als je meegaat om flink door te stappen, adviseren we je een andere wandelclub te zoeken, omdat ons doel vooral ligt in de goede en gezellige gesprekken en het genieten van de natuur.Mag ik mijn hond meenemen?

Normaal gesproken mag je altijd je hond meenemen (alleen maar gezellig), maar niet altijd zijn honden toegestaan op de route. Vraag daarom bij de aanmelding even of het goed is dat je je hond mee neemt.Laat deze website alleen christelijke deelnemers toe?

Nee, omdat we niet uit zijn op zuilvorming en versmalling van deelnemersachtergrond. Wij proberen in deze hoek deelnemers te werven, omdat daar ons inziens te weinig gewandeld wordt, maar iedere gezelligheidsdier en natuurliefhebber is van harte welkom!
De christelijke identiteit komt onder andere tot uitdrukking in het feit dat Natuurhike geen wandelingen op zondag organiseert, in tegenstelling tot algemene organisaties, en dat we soms na het eten in de natuur een stukje uit de Bijbel lezen.Hoe komt Natuurhike erbij om de leeftijd te categoriseren tussen 18 en 35 jaar?

Omdat wandelen onder 35+ers al langere meer in zwang is, dan onder jongeren.
Maar juist als je jong bent heb je vaak een drukbezet leven vanwege je studie en baan. Ook hebben veel mensen na hun studententijd weer wat minder contact met leeftijdsgenoten. Juist dan is het leuk om op een vrije zaterdag met elkaar van de natuur te genieten en een gewone zaterdag als heuse 'vakantiedag' te ervaren.Wandelen is toch alleen voor 'ouwe geitenwollensokkenbreiers'?

Nee, want juist voor jonge mensen is het ontzettend goed om eens uit de dagelijkse beslommeringen te stappen en een kijkje te gaan nemen in de natuur. Er is vaak over geschreven dat de natuur een goede uitwerking heeft op je geest en dat geldt voor iedereen.Tijdens een Natuurhike worden er vaak veel foto's gemaakt.  Van de omgeving, maar ook van deelnemers en van de hele groep. Worden die onwillekeurig op de website (of andere websites) geplaatst?

Nee, want foto's waar deelnemers heel duidelijk op staan, plaatsen wij niet zomaar. We verkleinen foto´s of maken ze bewust onduidelijker, voordat we ze in een collage plaatsen. De overige leuke (en dus meer persoonlijke) foto's mailen we alleen rond binnen naar deelnemers van de betreffende tocht.
Wanneer je ons na afloop van een tocht foto's stuurt, kan het zijn dat wij een selectie gebruiken voor op wandelsites, om daar de collectie plaatjes van de routes aan te vullen.
Wat kost het om mee te wandelen?

Deelname aan een Natuurhike kost 1 euro. Met dit geld willen we de kosten van de website dekken. Je kunt ter plaatse contant betalen. We hebben daar ons speciale, zilveren varken voor. Die zetten we altijd neer bij de start van een wandeling. Let op: Meewandelen met Natuurhike blijft altijd op eigen verantwoordelijkheid en risico.Loop mee, want buiten is het gras altijd groener

Pauze bij Amerongen

Wandelend bij Renkum