Standaard pagina

Rijswijk Noord-Brabant

Zaterdag 20 april 2019 | Rijswijk Noord-Brabant | 15 km | 10.30 uur


Daar waar de Waal en de Afgedamde Maas samenkomen ligt het Munnikenland. Een bijzonder gebied, van water, cultuur en natuur en sinds 2016 geschikt gemaakt voor waterberging in het kader van Ruimte voor de Rivier. De tocht start in Rijswijk en gaat direct na de start door het binnendijkse deel van de Struikwaard, een gebied speciaal ingericht voor de patrijs.

Na verlaten van het gebied gaat de tocht over de dijk richting het vestingplaatsje Woudrichem, in dit deel wel rekening houden met wat dijkverkeer. Aangekomen in Woudrichem worden de stadwallen gevolgd, op diverse plaatsen heeft men vanuit de wallen een mooi uitzicht over het plaatsje. Altijd leuk om even de stadswal te verlaten voor een kort bezoek aan het centrum of het scheepvaartmuseum om vervolgens weer terug te keren naar de stadswal om de tocht verder te volgen.

Na verlaten van het plaatsje Woudrichem gaat de tocht met het voet-/fietsveer de afgedamde Maas over waarna er in het Munnikenland gestruind wordt langs de Waal. Het gebied voorbij het imposante slot Loevestein oogt nog wat kaal door de werkzaamheden in 2015 en 2016 die er hebben plaatsgevonden.

Via de Boezem van Brakel, Poederoijensehoek en de Struikwaard gaat de tocht weer terug naar Rijswijk. Als bezienswaardigheden komt door het pittoreske plaatsje Woudrichem, slot Loevenstein en langs de Batterij onder Brakel, een fort dat deel uitmaakt van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. 58% van deze wandeltocht is onverhard.

Afstand: 15 km
Kosten: 1 euro + Pontgeld voor voetveer € 1,40.
Starttijd: 10.30 uur
Startadres: Maasdijk 27 te Rijswijk, Noord-Brabant
Parkeren: Tegenover de Hervormde kerk of op de parkeerplaats van de kerk.

Opgeven kan bij Gerdiene: wandeling.gerdiene@gmail.com

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

27.04 | 23:28

Hoi,

Zin in een huttentocht deze zomer? Vrij in week 29?
Laat het ons dan even weten!
Je past er nog bij in de trein (richting de Dolomieten).

HG CG EG HK

...
28.09 | 12:54

Leuk

...
24.06 | 23:03

Leuk jullie wandelclub, goed bezig. Mag ik geïnteresseerden hier wijzen op ons christelijk initiatief voor mannen Hikeronline? Check www.hikeronline.nl. Dank

...
09.05 | 19:00

Op 27 mei 2017 zijn er mooie wandel- en fietsroutes van 8 tot 100 km uitgezet in het natuurgebied de Posbank. Kom in actie voor Woord en Daad: www.posbankevent

...
Je vindt deze pagina leuk